Az Énprojekt jelenleg  100 társadalmilag felelős segítő, egy szóval „Aperi” közössége.

Szervezett jótékonysági munka keretében karrier és magánéleti témájú foglalkozásokat teszünk elérhetővé pszichológusokkal, coachokkal, tanácsadókkal és más segítőkkel.

elismeréseink

Szakmai vezetőség

Istenes Petra

Az ENPROJEKT.HU megálmodója és vezetője

Severin Kriszta

HR vezető

Fekete Daniella

Vezetői asszisztens

Kis Gabriella

Pénzügyi vezető

Weisz Boglárka

Pszichológus csoportvezető

Nagypál Mónika

Pszichológus csoportvezető

Komjáti Csaba

Coach csoportvezető

Keresés Alatt

Kommunikációs vezető

Keresés Alatt

Tanácsadó vezető

Hajdú Krisztina

Ügyfélszolgálati vezető

Történetünk

Az Énprojekt kezdetben egy 2018-as Startup Safari előadás témája volt. Ekkor a közösség vezetője, Istenes Petra éppen egy látszólag indokolatlanul a csőd felé tartó startupnál dolgozott: minden megvolt a sikerhez, mégsem ment az üzlet.

 

A helyzet megértéséhez preziként felírt egy nagyon egyszerű ábrát, ami lépcsőket ábrázolt az öncélú Énprojektektől egészen a startup szféráig, felhívva a figyelmet arra, mekkora szemléletbeli különbséget igényel az önmegvalósítás, és a sokak által vonzónak ítélt vállalkozói lét, vagy akár egy munkahelyi karrier. 

Az Énprojekt ezután 2020 júniusában kelt életre a koronavírus első hullámára reagálva, arra hivatottan, hogy magánéleti- és karriertudatosságot segítő programokat tegyen elérhetővé nehéz helyzetbe került társadalmi rétegeknek, segítő szakemberek és más támogatók összefogásával.

Miért aperik?

„aperire” – azaz „nyitni” latinul

Az Énprojekt az elméletből 2020 áprilisában kezdett kibontakozni. Ekkor maga Petra, az alapító is válaszút elé érkezett: még pont a COVID előtt felmondott a munkahelyén, és 7 év tapasztalattal a háta mögött adni akart magának pár hónap aktív pihenést, hogy újragondolja a karrierjét.

 

Ebben egy Karrier Aperitifre keresztelt, ingyenes coaching folyamat volt a segítségére – az egész önzetlensége, na meg tényleges segítő ereje megihlette, és úgy döntött, hogy továbbviszi ezt a szellemiséget, olyan közösséget teremtve, amiben mások is hasonló felajánlásokat tehetnek.

Másképp fogalmazva: nyitnak. Nyitnak rászoruló rétegek felé minőségi foglalkozásokat nyújtva, legyenek akár pszichológusok, coachok, tanácsadók vagy más területről érkező segítők.

 

#segítségetkérnioké

a logó jelentése

A ház amiben felnőttem 4 részre volt osztva, ami 4 menedéket jelentett számomra – és egyben  jelképezik az Énprojekt színeit is. Az első ház, ahol az én szobám is volt a kék.

 

Mindig a piros lakásba mentem innen a nagyobbik nagynénimékhez, amikor valami miatt rosszul éreztem magam. Itt mindig zajlott az élet tele zenével, versekkel és művészetekkel. Olyan volt ez, mintha egy mindig elérhető művészetterápiás foglalkozásba csöppennék, ami után rendszerint készen álltam megkérdezni magamtól, hogy: „Rendben. És most? Most merre?”.

 

A sárga házrészben a keresztanyám élt. Mikor hozzá fordultam, ő mindig feltette nekem azokat a kérdéseket, amelyekre szükségem volt. Neki köszönhetően tudtam végül meghozni mindig a hozzám leginkább közel álló döntéseket, mintha csak egy jelzőlámpa előtt állnék a sárgánál, és már pontosan tudnám, merre tovább.

 

Az utolsó házrészben rendszerint a nagyszüleimhez fordultam. Ekkor már csak tanácsra volt szükségem: hogy csináljam MÉG jobban, amit már teljes szívvel szeretnék, és tudom is hogyan?

 

Mintha csak a zöld lámpa előtt állnék. 🙂

 

Az Énprojektnél mindazoknak, akiknek többre van szükségük már a saját szeretteik támogatásánál hoztam létre ezt az oldalt, egyfajta „otthonként” a szülőházam kapuin kívül. 

 

Itt ugyanolyan bátran kérhettek segítséget – és kaptok is -, mint én gyerekkoromban.

Köszönetnyilvánítás

Istenes Petra vagyok, az Énprojekt vezetője. Azért indult ez a projekt, mert amikor padlón voltam, nekem is szükségem volt szakértő lelki és karrier témájú segítségre a családom és a barátaim támogatásán túl, egy olyan életszakaszomban, amikor csak jótékony felajánlásokkal tudtam élni.  Az Énprojekt az ő példamutató szerepvállalásuk előtt is tiszteleg. Mint vezető az a célom, hogy ezt a tapasztalatot minél többeknek átadhassam. Szívügyem, hogy hidat teremtsek a társadalmilag felelős segítő szakértők – avagy Aperik – és a segítségre szorulók közt. 

Érdekel ennek az útnak a megélése?