Gyakran ismételt kérdések

Önkéntes alapon szerveződő szakértők közössége, akik készek segíteni szükséget szenvedő embereknek, munkával kapcsolatos és a családi életben előforduló kihívások megoldásában a saját szakterületükön felajánlott, meghatározott óraszámban igénybe vehető online konzultációval. Az Énprojekt segít összekötni a probléma felvetőjét a megfelelő szakértői segítséggel a lehető legrövidebb időn belül.

Regisztrációt követően elérhető tanácsadóink egyikével kapcsolunk össze, aki megfelel az általad meghatározott céloknak, preferenciáknak és a téged foglalkoztató kérdésnek. A különböző tanácsadók eltérő megközelítési módszereket alkalmaznak, ezért fontos megtalálni a megfelelő embert, akivel a legjobb eredményt érhetitek el. Megállapodást kötünk, hogy az ingyenes foglalkozásokat a siker elérése érdekében visszük végig, azonban, ha úgy érzed, hogy nem a megfelelő tanácsadóval kezdted el a munkát, akkor azt jelezd felénk, hogy még pontosabban tudjunk segíteni.

Az Énprojekt csapata garantálja, hogy valamennyi általunk ajánlott szakértő rendelkezik minden szükséges dokumentummal, hogy az általa vállalt tanácsadást ellássa. 
A jelentkező szakértőknek be kell mutatniuk bizonyítványukat, igazolásukat a vállalt tanácsadói foglalkozás kapcsán, és egy értékelő folyamaton keresztül minősítjük őket.

Az Énprojekt jó választás abban az esetben, ha javítani akarsz az életminőségeden. Ha elakadtál az álláskeresésben, ha segítség kell a megfelelő önéletrajz megírásához, ha karriereddel kapcsolatos kérdések foglalkoztatnak, ha a pandémia miatt kialakult helyzet családi, gyermeknevelési kihívások elé állít, ha úgy látod, jó megoldás lehet számodra a vállalkozóvá válás, de nem tudod hogyan kezdd el, ha szeretnél javítani a közösségi media megjelenéseden, képesek vagyunk neked megfelelő segítséget kínálni. 


Az Énprojekt azonban nem megfelelő segítség abban az esetben ha:
- Nincs olyan eszközöd, amely képes megbízhatóan csatlakozni az internethez.

- Az a kérdés foglalkoztat, hogy valaki szándékosan akar ártani neked.
- Mentális betegséget diagnosztizáltak nálad, vagy pszichológiai felügyelet / pszichiátriai kezelés alatt állsz.
- Terápián vagy tanácsadáson kellett részt venned bíróság vagy más hatóság által elrendelve, esetleg felügyelő szerv által megfigyelt személy voltál vagy vagy.

Élethelyzet alapon a szakértőink saját döntésük alapján ingyenesen, kedvezményesen vagy támogatói áron fogadnak rajtunk keresztül jelentkezőket.

Fizetős óradíjaink 15-25 ezer forint között mozognak, amely tartalmaz egy 25%-os jótékonysági kulcsot. Ebből tartjuk fenn az önkéntes programot, és ezekből az árakból lehet jellemzően 40-60%-os kedvezményt kapni az egyes szakértőkhöz pályázva. Ehhez a jelentkezési felületen ismertesd a megjegyzés rovatban a körülményeidet!

Az Énprojekt tanácsadói saját munkaidejükből 3 ingyenes alkalmat ajánlottak fel rászorulók szakértői támogatására. A 3 ingyenes alkalom rászorulóként értendő, azaz minden jelentkező 3 alkalom erejéig veheti igénybe szolgáltatásunkat, függetlenül attól, hogy azt 1, 2 vagy 3 tanácsadóval folytatott beszélgetés keretében teszi.


Amennyiben úgy érzed, hogy szeretnéd szolgáltatásainkat ezen felül is igénybe venni, kérjük, lépj velünk kapcsolatba, hogy külön megállapodás keretében folytathassuk tovább a munkát.

Valamennyi szakértőnk igyekszik a legmagasabb szinten ellátni munkáját, szakmai segítséget nyújtva a hozzá fordulóknak. Valamennyien túl vannak már jó néhány online beszélgetésen, ugyanakkor bizonyos esetekben a személyes találkozás elengedhetetlen a helyzet javítása, megváltoztatása céljából. 


A személyes találkozásra mód jelenleg központilag az Önfejlesztők Háza Közösségi Iroda és Terápiás Központban van, a Zichy Jenő utca 32. szám alatt, az Oktogonhoz közel, vagy a szakértővel egyeztetett külön helyszínen.

Jelentkezés után 72 órán belül az Énprojekt szervező csapatának egyik tagja eljuttatja az "ellenőrzött sztorikártyádat" a szakemberekhez  -  értsd: a regisztrációnál helyes formátumban adtad meg az adataid, illetve kitértél a megjegyzésben minden szükséges információra. 

Az ügyfélszolgálat segít ingyenes foglalás esetén a lehető legkompetensebb és leghamarabb ráérő szakértővel összekötni, míg fizetős foglalás esetén megküldi neked a szakértő listát, akik szintén a lehető leginkább kompetensek, ám a szimpátia majd az óradíj alapján tiéd a döntés, hogy kivel szeretnél együtt dolgozni. A kiválasztott szakértővel történő kapcsolatfelvétel ezt követően néhány órán vagy akár napon belül fog megtörténni, a tanácsadói tagok foglaltságától függően. 

Kérjük, hogy minden esetben jelezz vissza írásban az ezzel kapcsolatos ügyfélszolgálati leveleinkre!

Ennek több módját tudjuk felkínálni:
- azonnali üzenetküldési lehetőség;
- videóbeszélgetés egy előzetesen egyeztetett platformon;
- e-mail üzenet küldés.
A célunk, hogy a lehető leggyorsabban tudjunk segítséget nyújtani, ezért ajánljuk fel a kapcsolattartás számos módját. A konkrét kapcsolattartási módot mindig egymás között egyeztetitek a szakértővel!

A megfelelő tanácsadó kiválasztása után az Énprojekt koordinátora visszaigazoló e-mailt küld a tanácsadó nevével együtt. Veled a kapcsolatot a tanácsadó fogja majd felvenni, ám addig is, vagy a közvetlen kapcsolatfelvétel után is, bármikor lehetőséged van a központi üzenetküldő rendszeren keresztül üzenetet küldeni a tanácsadónak a "Kapcsolat" űrlapon.

A megfelelő tanácsadó visszaigazolásával egy időben az Énprojekt koordinátora bejelent téged a tanácsadóhoz, és elküldi neki az általad megadott elérhetőségedet. A tanácsadó ezen az elérhetőségen veszi fel veled a kapcsolatot és egyeztet veled a további kapcsolattartás formájával és időpontjával kapcsolatban. 
A legtöbb tanácsadó a videóbeszélgetés előtt 10 perccel, illetve azt követően 10 percig elérhető a számodra ezen a platformon.

A kapcsolatfelvételt követően bármikor lehetőséged van az Énprojekt munkatársainak e-mail üzenetet küldeni levelezőrendszerünkön keresztül, amelyre 72 órán belül válaszolunk.
Ha valakinek, pl. a tanácsadódnak közvetlenül szeretnél üzenetet küldeni, akkor kérjük, hogy ezt jelöld az üzenet tárgyában.

Az Énprojekt szakértő csapata minden rászoruló számára 3 ingyenes alkalmat biztosít. Ezeket az alkalmakat 1, 2 vagy akár 3 tanácsadóval történő megbeszélés során is fel lehet használni, a felhasznált alkalmak a segítségkérő személyéhez kötődnek, és a bevont tanácsadók számától függetlenül adódnak össze. Az alkalmak összeadódásának nincs időkorlátja, tehát a ma megkezdett tanácsadáshoz adódik hozzá a két év múlva történt kapcsolatfelvétel, és így tovább.
Amennyiben szeretnél további segítséget kérni, piaci alapon van rá mód. Az esetleges kedvezményekről és a folytatás módjáról kérd személyes egyeztetésünket.

Ezen a kérdésen dolgozunk, és igyekszünk minél hamarabb megoldást találni a segítésre.

Az Énprojekten keresztül igénybe vett szolgáltatás nem tartozik a társadalombiztosítás által finanszírozott tevékenységek közé, és egészségpénztáron keresztül sem téríthető.

A tanácsadási folyamat egyéni tanácsadókon keresztül valósul meg. Ezek a tanácsadók nem az Énprojekt alkalmazottai, és az oldal nem felügyeli szakmai tevékenységüket, szakmai megfelelősségüket viszont ellenőrzi, és igény szerint szervezett szupervíziót szervez a tagjainak. Az Énprojekt platform azt vállalta, hogy lehetőséget biztosít a kapcsolatfelvételre, támogatja a kapcsolattartást annak érdekében, hogy az arra vállalkozó tanácsadók a lehető legpontosabb és leghasznosabb segítséget tudják nyújtani a rászorulóknak.

Több, nemzetközi tanulmány is foglalkozik azzal, hogy az online térben megvalósuló tanácsadás milyen mértékben képes csökkenteni a frusztrációt és a szorongást, elkerülni a depresszió tüneteinek kialakulását olyan esetekben, amikor a munka világához vagy a családi körhöz köthető kérdések merültek fel a megkérdezettekben. 
Hiszünk abban, hogy az Énprojekt képes segítséget nyújtani a rászoruló segítséget kérőkön: ezt bizonyítják a hozzánk fordulóktól kapott visszajelzések és értékelések. Minden nap arra törekszünk, hogy segíteni tudjunk, és bízunk benne, hogy ezzel a törekvésünkkel számos életet tudunk jobbá tenni.

Kérünk szépen, hogy olvasd el az általános adatkezelésre vonatkozó szabályzatunkat.

A foglalkozásokra való jelentkezés esetén a "Jelenktezés" űrlapon keresztül, önkéntesnek jelentkezéskor a "Segítőnek jelentkezem." menüponton keresztül.

Minden egyéb esetben bátran használd a felső menü Kapcsolat menüpontját az űrlap kitöltésével.

Kérlek írj nekünk a Kapcsolat menüpontban található űrlap segítségével a szakember tárgyban való megjelölésével.