Nánási Anikó Pszichológus, coach Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végeztem pszichológusként 2001-ben. Azóta hivatásom, hogy emberekkel foglalkozzak. Teszem ezt hol pszichológusként egyéni konzultációk során, hol coachként, tanácsadóként céges környezetben.

Szemléletemhez legközelebb a személyközpontú pszichológia megközelítése áll, melynek pszichoterápiás képzését 2005-ben fejeztem be. Tapasztalatom, hogy az elfogadás, a pozitív irányú odafordulás sokat segít, hogy a másik tisztába jöjjön érzéseivel, megértse indulatait és saját motivációit. Az életünk során folyamatosan változunk, fejlődünk. Vannak azonban olyan élethelyzetek, amikor elakad ez a folyamat, és úgy érezzük, megrekedtünk, mert eddigi megoldási módjaink nem működnek. Ez előbb-utóbb feszültséget szül. Ilyenkor segít, ha van egy külső szakember, akihez fordulhatunk. Mindenki képes változni, ha saját helyzetét több irányból, más megvilágításban is képes látni. Ehhez segít hozzá az önismereti munka, hogy felfedezzük, valami más is lehetséges. Jártasságot szereztem az autogén tréningben, pszichodrámában, foglalkoztam tranzakcióanalízissel, Gestalt módszertannal, de alapvetően a másik személyiségére, élethelyzetének jellegzetességére, befogadó készségére hagyatkozom a közös munka irányának megválasztásánál.

Szeretettel várok mindenkit, aki szeretné jobban megérteni aktuális élethelyzetét, rálátni ebben saját működésére és azonosítani a változtatáshoz szükséges belső erőforrásait.